RÓLUNK

Tevékenységünk és céljaink

Egyesületünk,  hivatalos nevén FALUTOUR Falusi és Vidéki Turizmus Pest Megyei Egyesülete 2001. évben alakult, s ettől az időponttól tagja a FALUSI és Agroturizmus Országos Szövetségének.

Alapvető feladatunknak tekintjük, a magas színvonalú falusi-,  vidéki- és az agroturizmus megvalósítását.

Célunk a falusi-, vidéki és agroturizmussal foglalkozók szakmai felkészítése, érdekképviselete és piacra jutásának elősegítése, valamint összegyűjteni és terjeszteni Pest Megyében a falusi turizmus  fejlesztéséhez szükséges információkat. Kapcsolatokat kezdeményezünk és együttműködünk a tevékenységben érdekelt, valamint hasonló tevékenységet folytató hazai szervezetekkel, intézményekkel, szövetségekkel.

Célunk továbbá kiadványok, reklámanyagok, publikációk megjelentetése, illetve közreműködés és segítségnyújtás azok összeállításában, megjelentetésében és terjesztésében.

Egyesületünk jelen van az évente megrendezésre kerülő kiállításokon, idegenforgalmi vásárokon, rendezvényeken.

Tagjainkat tájékoztatjuk az idegenforgalmi rendezvényekről, eseményekről, jogszabályváltozásokról, aktuális teendőkről.

Tagdíjakból gazdálkodunk, munkabér kifizetés eddig nem történt.

juhasz-jozsefne

Juhász Józsefné
elnök
FALUTOUR Falusi és Vidéki Turizmus Pest Megyei Egyesülete

Fedezze fel a falusi élet szépségeit

Pest Megye falusi vendégfogadói jó szívvel, tárt kapukkal várják, a falusi élet és a vidéki üdülés iránt érdeklődőket.

Pest megye különleges természeti adottságai, magas hegyei, sebes folyói, halban gazdag tavai, a felfrissülést és a gyógyulást szolgáló termálfürdői, valamint az alföldi puszta nyugtató csendje lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódáshoz és a szabadidő tartalmas eltöltéséhez.

A megye különböző korszakaiból származó történelmi emlékeke, várak, kastélyok, műemlék épületek, múzeumok, tájházak a régi idők tanúi, ahol megismerhetjük a megye dicsőséges múltját és jelenét.

A megye változatos kulturális kínálata, a megyében élő nemzetiségek hagyományai, különböző kulturális rendezvények, képző- és népművészek, valamint kézművesek műhelyei, az aktív kikapcsolódást biztosító különleges helyszínek, mind-mind érdekes időtöltést biztosítanak.

A nagyvárostól egy óra járásra található tanyavilágban a vendégek megismerkedhetnek a falusi emberek mindennapi életével, így a földműveléssel és az állattartással kapcsolatos tevékenységgel. A vakáció ideje alatt a tanyán termelt friss zöldségekből, gyümölcsökből a helyben nevelt állatok húsából és a frissen fejt tejből készült ételeket is megkóstolhatják. Természetesen a mezőgazdasági munkákba, az állatok etetésébe és gondozásába is be lehet segíteni. Az ételek készítéség is meg lehet tanulni a háziasszonyoktól. A tanyavilág tiszta, nyugodt levegőjétől szinte kicserélődik az ember, különleges élményt jelent hallgatni a csendet, vagy tücsökciripelésre, békák kuruttyolására elaludni, majd madárcsicsergésre, kakas kukorékolására ébredni.

Pest Megye vendégszerető házigazdái nyitott szívvel, érdekes programokkal várják és hívják Önöket. Látogassanak el hozzánk, érezzék magukat jól nálunk, legyenek vendégeink.

 

FEDEZZE FEL A FALUSI ÉLET SZÉPSÉGEIT, SZÍVESEN LÁTJUK.

 

FALUTOUR Falusi és Vidéki Turizmus Pest Megyei Egyesületének Vendégfogadói